Puikman open golftoernooi in ere hersteld

Castricum – Zaterdag zal op de velden van Vitesse ’22 voor de dertiende maal het Puikman open golftoernooi worden gespeeld. Na twee jaar afwezigheid is het evenement weer terug op de kalender. Tijdens de jaarlijks door Vitesse georganiseerde veiling hebben de spelers van wat vroeger het roemruchte derde seniorenteam was tien kavels ter beschikking gesteld aan de hoogste bieders. Allen verkregen zij het recht om met vier personen deel te nemen aan het prestigieuze evenement. Voor de gelegenheid zal het volledige Vitesseterrein worden omgebouwd tot een heuse golfbaan: 10 holes, een driving range, chipping area en putting greens.

Ook dit jaar zal de afslag vanaf de Papenberg niet ontbreken. (Foto: aangeleverd)

Rond het middaguur zullen de deelnemers worden verwelkomd door het organisatiecomité, waarna in een door golfpro Cees Grijzenhout (foto boven) verzorgde clinic de basisprincipes van het spel worden uitgelegd. Vervolgens krijgen de spelers de gelegenheid om hun drives, chips en puts te oefenen en te perfectioneren. En dan begint de prestigieuze strijd! Wie zal er met de eer gaan strijken? Maar liefst tien holes zijn uitgezet, waaronder enkele oude bekende voor de deelnemers die al eerder aanwezig waren op het toernooi. Zo zal de afslag vanaf de Papenberg niet ontbreken en wordt de traditionele quiz weer gespeeld. Daarnaast is de organisatie er in geslaagd een aantal nieuwe elementen en rodedraadspellen aan de baan toe te voegen, waarmee de spelers punten kunnen vergaren.

De deelnemers zullen gedurende het gehele evenement worden voorzien van natjes en droogjes die in stijl zullen worden rondgebracht met golfkarretjes. Tenslotte zal de dag passend worden afgesloten met een door Johanna’s Hof aangeboden buffet. Het belooft een prachtige dag te worden.