Project Fit & Vitaal 60+

De zestig al (ruim) gepasseerd en nog lekker fit en vitaal door het leven gaan? Dat kan nu in Uitgeest. Op initiatief van wethouder Vink-Hartog ging deze week het nieuwe project ‘Fit & Vitaal 60+’ van start. De organisatie van dit project is in handen van Buurtsportcoach Astrid van Baar van Alkmaar Sport.

Voorafgaand aan het project vond op 10 mei de jaarlijkse gratis Fit-test plaats. Op deze test kwamen 16 geïnteresseerden af, die allen grondig werden getest op hun fitheid. 13 deelnemers hebben zich vervolgens ingeschreven voor het project ‘Fit & Vitaal 60+’. ‘Fit & Vitaal 60+’ bestaat uit twee lessen per week, gedurende 8 weken. Een les duurt een uur.

Het lesaanbod is zeer gevarieerd. Zo is er een samenwerkingsverband aangegaan met Fysiotherapie Uitgeest, zij verzorgen éénmaal per week de les. De andere lessen worden bij verschillende sportverenigingen in Uitgeest gehouden. Zo startten zij bijvoorbeeld afgelopen dinsdag met (walking) hockey bij MHC Uitgeest. Natuurlijk is er na het sporten tijd voor een gezellig kopje koffie. Na 8 weken vindt er een eindtest plaats en wordt er gekeken of de deelnemers ook daadwerkelijk fitter geworden zijn.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Astrid van Baar, telefoonnummer 06-52306786.