Proef afsluiting Dorpsstraat in voorjaar

Castricum – De gemeente heeft opnieuw het plan opgevat om als experiment de Dorpstraat gedeeltelijk gedurende maximaal twee maanden af te sluiten. Daarvan zijn de ondernemers en bewoners in het dorpscentrum in een brief van 4 december op de hoogte gesteld. Daarin staat dat in juni van dit jaar de proefperiode al werd aangekondigd, maar de tijd er nog niet rijp voor was om er in het najaar mee te starten. Nu is de pilot gepland voor de maanden februari/maart of maart/april 2021.

Als reden noemt de gemeente dat het verkeer niet altijd goed door kan stromen als gevolg van de onveilige situatie rond de overweg Beverwijkerstraatweg. Daaraan wordt toegevoegd dat de proef aansluit bij initiatieven van ondernemers en belangengroepen van het programma ‘Versterking winkel- en verblijfsgebieden’ en ‘Prettig fietsen’ van de Fietsersbond.

Voor het experiment zijn vier varianten bedacht, waaruit er één wordt gekozen. Daarover kan iedereen meepraten via Zoom-sessies die op dinsdag 5 en woensdag 6 januari plaatsvinden tussen 16.00 en 17.30 uur en tussen 19.00 en 20.30 uur. Deelnemers dienen zich hiervoor uiterlijk 21 december aan te melden door het doorgeven van email- en huisadres via pilotdorpsstraat@debuch.nl. Men kan ook naar dit adres een reactie of voorkeur mailen.

Henk Ruijter, programmaleider Versterking winkel- en verblijfsgebieden zegt hierover: ,,Ik hoop dat veel betrokkenen en wellicht andere Castricummers hun mening zullen geven over welke van de vier varianten hun voorkeur heeft.” Na de pilot wordt een evaluatie gehouden om te bepalen wat goed werkt en wat niet. (Tekst en foto: Hans Boot)