Prijzen bij de finale crosscompetitie

Castricum – Zaterdag liepen 28  enthousiaste pupillen en junioren van AV Castricum de finale van de crosscompetitie in Soest. Het parcours bestond uit mul zand, scherpe bochten en veel heuveltjes.

Sepp Schulte wist in een magistrale race als eerste over de finish te komen in de categorie jongens pupillen A2. Hij liet zo’n 85 atleten achter zich, en liep de 1500 meter lange cross in 5.22 minuten. Voor deze geweldige prestatie op dé wedstrijd van het jaar mocht de 10-jarige Sepp een enorme beker mee naar huis nemen. Melle Bernhard en Franka Holland eindigden knap bij de laatste tien.

De oudste junioren, de jongens junioren A en B (trainend bij de jeugdgroep van Team Distance Runners) mochten vijf kilometer lopen. Duncan Steenbakker wist een derde plek te bemachtigen en finishte, bij de junioren B, in een tijd van 16.50. Bij de junioren A finishte Koen Grandiek als derde in 17.12. De jongens van AV Castricum wisten hiermee bovendien een eerste plek te pakken bij het ploegenklassement. Naast Duncan Steenbakker en Koen Grandiek liepen ook Timo Stegink en Kick Castricum mee in de ploeg (zie foto). Timo Stegink behaalde een 7e plek bij de junioren A. Kick Castricum behaalde als B-junior een 13e plek. Voor deze prestatie kregen zij als ploeg een fraaie beker mee naar Castricum.

De meiden junioren A en B kregen daarna de kans om te presteren. TDR-atlete Mariska Poel wist in een tijd van 11’37” een vijfde plek te bemachtigen. Cheryl Konijn was de volgende TDR jeugdatleet die de finish bereikte. Met een kleine voorsprong op Noa Zoon liep Konijn in een tijd van 12’21”. Hiermee behaalde Konijn de zesde plaats. Zoon kwam binnen op de zevende plaats in een tijd van 12’28”. Maaike Bakker werd negende. (Foto: Ronald Steenbakker )