Prachtig concert in Dorpskerk

Afgelopen vrijdag konden mensen in een bijna volle Dorpskerk genieten van een prachtig concert, georganiseerd door Holland Music Sessions.

Het doel  van HMS is o.a. om jonge, veelbelovende talenten masterclasses te laten volgen en hen concertervaring te laten opdoen door concerten te geven.

Xuan Song uit China speelde op de piano. Zij speelde van Ludwig van Beethoven de pianosonate nr. 8 en na een korte onderbreking  Humoresk in Bes grote t, opus 20 van Schumann. Xuan begon op 5-jarig leeftijd piano te spelen en heeft al heel wat prijzen binnen weten te halen. Zij speelt technisch geweldig en speelt alle stukken volledig uit het hoofd.

Na de pauze speelde de Nederlandse celliste Renate Apperlo de suite voor cello solo nr. 6 van Johann Sebastian Bach. Zij droeg dit op aan haar grote voorbeeld de beroemde Nederlandse cellist Anner Bijlsma, die vorige week was overleden. Heel indrukwekkend!

Daarna speelde Renate samen met Alex Ramirez uit Spanje de cellosonate in C gr. T. Opus 119 van Sergej Prokofjev. Renate gaf vooraf uitleg over de moeilijke tijd waarin Prokofjev dat stuk had geschreven, wat terug te horen was in de muziek: soms humoristisch en soms sarcastisch. Zij kregen een daverend applaus.

Het eerste concert was een groot succes, de opmerkingen vanuit het publiek na afloop waren allemaal lovend.

Vrijdag 9 augustus is er weer een concert in de Dorpskerk (20.00 uur). Dan speelt Vicky Juo uit Taiwan werken van Beethoven, Rachmaninoff, Debussy en Liszt en na de pauze spelen Hana Chang (VS), viool en Natsumi Ohno (Japan) piano werken van Ysaye, Schubert en Ernst.

Op zaterdag 10 augustus om 10.30 uur is er een  miniconcert in de bibliotheek van Castricum. Op vrijdag 16 augustus is het laatste concert van deze serie in de Dorpskerk om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.TIHMS.com/concerten (Foto: aangeleverd)