Poppodiumpubliek zoekt band

Castricum – Van oudsher geniet Castricum bekendheid als het gaat om de levering van goeie muzikanten. Op een of andere manier is er voor meer en minder getalenteerde muziekmakers altijd gelegenheid geweest zich te ontwikkelen. Veel bekendheid genoot de band ‘Powerplay’ waarin Castricummers Leon Klaasse  en Peter van Straten speelden. De band ‘Pee Wee and the Specials’ en toetsenist Jacob Klaasse van ‘Doe Maar’ zijn ook niet onopgemerkt gebleven. De in Castricum aangewaaide Henny Huisman telt in dit rijtje natuurlijk niet mee als drummer van  ‘Lucifer’. Ook in de nieuwe generatie  scoort Castricum weer. Twee mannen van Huisman creëerden ‘Kris Kross Amsterdam’ en achter de artiestennaam ‘Avao’ gaat alweer een Castricummer schuil in de wereld van DJ’s. En in Castricum zelf is ‘Bob en de Blue Band’ een al lang lopende hit.

Het is geen wonder! Muziek en podiumkunst in het algemeen staan al langer als belangrijk punt in de agenda van scholieren. Binnen het reguliere onderwijs is muziek naar een hoger plan getild. Gitaren, basgitaren, drumstellen, zanginstallaties, microfoons en alles wat een moderne band behoeft, verleidt scholieren tot het maken van muziek.

In het verlengde daarvan lijken de mogelijkheden echter wat beperkter. Toch is er een paar jaar geleden een unieke geluiddichte zaal gerealiseerd waar (pop)muziek  naar hartenlust kan worden beoefend en die véél te weinig bekend is en dus ook nauwelijks gebruikt wordt. Dat podium bevindt zich in het hartje van Castricum aan Dorpsstraat 30. Hier vinden beginnende én gevestigde bands en muziekmakers een gratis plek voor hun optredens, maar ook een oefenruimte waar zelfs tot laat kan worden gerepeteerd. Een ruimte met de nodige techniek zoals een zanginstallatie, monitoren, speakers, microfoons en een geavanceerd mengpaneel. Bovendien weten culturele initiatiefnemers zich ondersteund door louter vrijwilligers  met de nodige knowhow.

Met wat verse wind in de zeilen biedt poppodium De Bakkerij mogelijkheden aan muziekmakers zich verder te ontwikkelen en te presenteren aan publiek. Mail voor meer informatie naar: info@dorpsstraat23.nl. (Foto: Pixabay)