Politienieuws

Het politienieuws van maandag 24 februari tot en met zondag 1 maart

Castricum

Op maandag 24 februari tussen 8.30 en 18.30 uur is er een personenauto Fiat 124 Spider cabriolet, wit van kleur en voorzien van kenteken PF-350-D gestolen vanaf de P&R aan de stationsweg te Castricum.

Op dinsdag 25 februari is tussen 15.00 en 17.00 uur de niet afgesloten fiets van een oudere bewoonster uit Castricum, vanaf het winkelcentrum Geesterduin weggenomen. De eigenaresse vond haar voertuig enkele dagen later terug om de hoek bij de bibliotheek. De fietstassen bleken toen nog weg. Later bleek één van de fietstassen bij de AH supermarkt gevonden te zijn.

Op vrijdag 28 februari om 01.52 uur kreeg de politie de melding dat er een politie-lokfiets vanaf het station zou worden gestolen. Op de Rijksstraatweg in Limmen is het voertuig waarin de fiets zou zitten, aan de kant gezet. Er bleken twee al deels gedemonteerde fietsen in het voertuig te zitten. De drie inzittenden, twee buitenlandse heren zonder vaste woon- of verblijfplaats en een dame uit Heerhugowaard, zijn aangehouden. De fietsen zijn in beslag genomen en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op vrijdag 28 februari omstreeks 15.21 uur is de politie in het duingebied ten noorden van de Zeeweg geweest. In de buurt van de Kroftlaan, op een speelveld was een daar rond crossende auto vast komen te zitten. In overleg wordt door het PWN een bekeuring uitgedeeld en de ontstane schade moet worden vergoed door de daar aanwezige bestuurder, een man uit Akersloot.

Op vrijdag 28 februari omstreeks 17.54 uur heeft zich op de N513 (Limmen-Uitgeest) een kop-staart-aanrijding van drie voertuigen voorgedaan. Ter plaatse was de weg gestremd voor het verkeer. Het laatste voertuig, een Seat was achterop gereden bij een Ford Ka. De bestuurder remde nog wel maar schoof door het natte wegdek door. De Ford Ka was doorgeschoven tegen de achterzijde van een Volkswagen Transporter. De bestuurder van de Seat is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. De bestuurder hoefde niet mee en mocht zijn weg vervolgen. De Seat en de Ford Ka zijn versleept.

Zaterdag 29 februari om 01.24 uur zouden drie jongens op het afgesloten schoolplein van het Bonhoeffer college zijn. Daar werd één van de drie aangetroffen, een 17- jarige jongeman uit Heiloo, flink onder invloed van alcohol. Hij is met een bekeuring voor artikel 461 Wetboek van Strafrecht, verboden toegang, naar huis gestuurd.

Akersloot

Tussen 4 en 25 februari is er gepoogd in te breken bij een woning aan de Rembrandsingel. De dader(s) hebben gepoogd door het cilinderslot eruit te trekken de zijdeur open te breken. Door extra sloten op de deur is het niet gelukt de deur te openen en heeft men geen toegang gekregen tot in de woning.

Op zondag 1 maart is omstreeks 05.40 uur een auto in Akersloot staande gehouden. De bestuurder en de passagier bleken recente antecedenten te hebben voor de Opiumwet. Achterin zat een jonge vrouw. Bij controle bleek de jonge vrouw, een 20-jarige Akerslootse, in het bezit te zijn van tien stuks 2CB pillen, een harddrug. Ze is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.