Politie vraagt publiek om hulp na overval bakker

De dader van de overval op Bakkerij Burgmeijer heeft voor zijn daad een tijd op zijn scooter door het dorp gereden. Dat vermoedt de politie. Vlak voor de man zaterdag 20 april rond 13.25 uur toesloeg, is hij binnen geweest om iets te kopen. De politie roept de hulp in van het publiek en vraagt inwoners om hun camerabeelden te controleren.

,,Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met buurtonderzoek. We hebben geflyerd, met mensen gesproken en Burgernet is ingezet. Ondanks alle inspanningen is er nog geen verdachte aangehouden”, zegt wijkagent Jacco Munster. ,,De man heeft een tijd door Castricum gereden en is een paar keer gesignaleerd. We willen mensen met camera’s rond hun huis vragen de beelden te bekijken. Ook in omliggende dorpen als Limmen, Heiloo en Heemskerk.’’ 

Signalement

De dader is een blanke man van een jaar of dertig, heeft een normaal tot breed postuur en een spits gezicht. Hij is zo’n 1.70 tot 1.80 meter lang en spreekt accentloos Nederlands. Tijdens de overval droeg hij een zwart leren jack, een wit/lichtgrijze broek en een zwarte helm (model potje). De man had een zonnebril op en een tas van Deen bij zich. Hij is gevlucht op een zwarte scooter met windscherm van het merk Piaggo Zip. 

Munster: ,,Mensen met een camera bij hun huis willen we vragen de beelden te bekijken. Mogelijk is de dader ergens vastgelegd. Deze man droeg een vuurwapen bij zich en moet zo snel mogelijk van straat gehaald worden.” Met de medewerkster van Bakkerij Burgmeijer gaat het naar omstandigheden redelijk. Ze raakte niet gewond bij de overval.

Heeft u tips? Neem contact op met de politie via 0900-8844.