Politie vindt wapen steekpartij dankzij metaaldetector

Het mes waarmee eerder deze week een 18-jarige jongen werd neergestoken, is terecht. De politie trof het wapen aan na een zoektocht met een metaaldetector.

Woensdagnacht reed het slachtoffer op zijn scooter langs het station toen hij werd tegengehouden door een groep van vier jongeren. Zij eisten kostbare bezittingen op. De jongen weigerde deze af te geven en probeerde te vluchten. Hij werd in zijn rug gestoken en wist zichzelf in veiligheid te brengen door aan te bellen bij een woonhuis op de Gasstraat.

Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Wijkagent Jacco Munster: ,,Het slachtoffer is inmiddels weer thuis. Hij had levensgevaarlijk gewond kunnen raken. Dat nemen we hoog op, de recherche is druk met de zaak bezig.”

De twee verdachten die zijn opgepakt worden binnenkort voorgeleid. Zij zijn 15 en 17 jaar oud en wonen allebei in Castricum. ,,We zijn nu bezig om alle beelden op te vragen. Er wordt volop gebouwd rond het station, dus er hangen genoeg camera’s.” Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844. (Mardou van Kuilenburg)