Politie onderzoekt of ongeval N203 veroorzaakt werd door drankgebruik

De politie onderzoekt of de man (20) die zaterdag zwaargewond raakte bij een ongeluk op de provinciale weg (N203) te veel had gedronken. In het ziekenhuis is bij hem bloed afgenomen. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. Dat is een standaard procedure in dergelijke gevallen. De man zat na de aanrijding bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.

Het ongeluk gebeurde rond 19.30 uur tussen Castricum en Uitgeest. Twee auto’s botsten frontaal op elkaar nadat een van hen op de verkeerde weghelft terechtkwam. Een derde auto kon niet meer uitwijken en botste op de voertuigen. De 20-jarige automobilist uit Beverwijk raakte zwaargewond.

De andere slachtoffers – uit Heemskerk, Limmen en Heemstede – kwamen er met lichtere verwondingen vanaf. Hoe zij er nu aan toe zijn is niet bekend. Twee auto’s raakten bij het ongeval total loss. De N203 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Mensen die iets hebben gezien kunnen contact opnemen via: 0900-8844.