Missing image

Politie: ‘Ga ’s nachts niet alleen naar huis’

De naakte man die vrouwen in en rond Castricum lastigvalt, is nog niet gepakt. De politie denkt te weten wie de man is, maar zonder aangifte kan er geen onderzoek gestart worden. ,,We hopen dat slachtoffers of getuigen zich nu gaan melden.”

Het eerste incident dateert van ruim een jaar geleden. Toen dook de man op rond het uitgaansgebied. Hij spreekt voornamelijk jonge meisjes en vrouwen aan. Volgens wijkagent Jacco Munster stelt hij zich niet opdringerig of agressief op, maar maakt hij wel seksueel getinte opmerkingen.

Castricum en omgeving
,,De man is op meerdere plekken in Castricum gesignaleerd, maar hij is ook actief in omliggende gemeenten”, zegt Munster. ,,We weten niet precies hoe hij zich verplaatst. Als hij vanuit huis de fiets zou pakken zou de politie meerdere meldingen moeten ontvangen.”

‘Samen fietsen’
Van de naaktloper is ook beeldmateriaal gemaakt. Munster: ,,Er circuleert ook een video van hem op Facebook. De vrouwen die de naaktloper zijn tegengekomen reageren wisselend. De politie adviseert vrouwen voorlopig niet ’s nachts alleen naar huis te gaan. ,,Zorg dat je samen fietst, zeker als je buiten het dorp woont.”

‘Bel 112’
De politie roept mensen op die meer informatie hebben om contact op te nemen met de politie. Hij wordt verdacht van openbare schennispleging. ,,We hopen hem op heterdaad te kunnen betrappen of op aangiftes zodat we een onderzoek kunnen starten. Kom je hem tegen, bel dan gelijk 112.”