Plogging Castricum maakt stationsgebied schoon

Castricum – Op zaterdag 22 oktober gaat Plogging Castricum weer aan de slag. Dit keer is het stationsgebied van Castricum aan de beurt. Deelnemers kunnen zich om 14.00r uur verzamelen aan de voorzijde van het NS-station.

Na twee jaar coronastilte is Plogging Castricum in augustus weer gestart met het gezamenlijk ploggen. Toen haakte de groep aan bij de landelijke Beach Cleanup. Op een heet en druk strand werden honderden peuken geraapt. Dat deden de deelnemers voor de vogels, die ze willen behoeden voor plastic in hun maag. Ze deden het ook voor een schone zee, tegen de plastic soep, want filters vallen uiteen in microplastic en vervuilen zo enorm. Heb je een eigen ploggingstok, neem hem dan mee! Plogging Castricum zorgt voor handschoenen en zakken.

Plogging is een samenvoeging van het Zweedse plocka (rapen of plukken) en jogging. Tijdens het joggen raap je het zwerfvuil dat je tegenkomt op. De deelnemers van Plogging Castricum doen het rustiger aan: er wordt in eigen tempo gewandeld, telkens op een andere plek in de gemeente. Weet je een leuk traject of een plek waar het extra hard nodig is? Laat het weten! Plogging Castricum is een initiatief van GroenLinks Castricum. Iedereen is van harte welkom aan te sluiten, ongeacht politieke voorkeur. In december is de volgende opruimactie.

Op de foto’s:
Deelnemers aan Plogging Castricum in augustus dit jaar. (Foto: aangeleverd)