Plogging Castricum gaat weer van start

Castricum – Plogging Castricum gaat weer van start en haakt aan bij de Beach Cleanup. Het hele Noordzeestrand wordt in augustus in etappes schoongemaakt. Op zaterdag 13 augustus is Castricum aan de beurt. Plogging Castricum steunt deze Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee: ,,Het is een fantastisch initiatief en helaas enorm noodzakelijk. Plastic afval, waaronder miljoenen peuken, vormen een plastic soep die het leven in de oceanen ernstig aantast en ook voor vogels zeer schadelijk is.’’

De groep verzamelt zich om 11.00 uur bij strandpaviljoen Deining. Daar staat voor de gelegenheid de Noordzeekraam. De deelnemers bepalen in onderling overleg op welk deel van het strand of de Zeeweg ze gaan ploggen tot ongeveer 13.00 uur. Heb je een eigen ploggingstok, neem hem dan mee! Plogging Castricum zorgt voor handschoenen en zakken.

Door corona heeft het ploggen (een samentrekking van het Zweedse woord plocka, hetgeen verzamelen betekent, en joggen) lange tijd stil gelegen, maar men pakt de draad nu weer op. Niet alleen komende zaterdag, maar ook in het najaar gaat een groep deelnemers op pad.