Pietentoneelstuk: Oh oh Amerigo

Toneelgroep Forento brengt zoals ieder jaar, een pietentoneelstuk.  Natuurlijk gaat het over alle perikelen in aanloop naar het Sinterklaasfeest.

Amerigo heeft een zwaar gevoel in zijn buik, hij is moe en wil niet meer over de daken. Hij blijft staan en weigert nog een stap te zetten. De pietjes proberen van alles om hem in beweging te krijgen. Ze halen paardencoach Ankie van Grutjesven erbij, maar ook haar lukt het niet. Amerigo praat wel eens met Sinterklaas maar omdat die er niet is, vertelt Amerigo aan een van de pietjes wat hem dwars zit. Een circusdirecteur die rijk wil worden, hoort Amerigo praten en neemt hem mee naar zijn circus. Er zijn natuurlijk altijd meer problemen in het Sinterklaashuis, zoals het feit dat er alleen maar roze inpakpapier is! Dat kan natuurlijk niet. Jongens willen geen roze pakjes. En dan hebben ze ook nog te maken met Grote Piet, die het spelletje Fortnite heeft ontdekt op zijn tablet. Hij kan er maar niet mee stoppen. Gelukkig kent Ankie een detective, Don van den Keuvel. Hij komt de pietjes helpen. Al met al een doldwaas verhaal met liedjes en humor voor jong en oud.

Spelers dit jaar zijn: Angelique van Esveld, Anneloes de Beer, Naomi Verdonk, Sandra Nordover, Joep Kok en Mika Nelis. De regie is in handen van Marie Louise Middelhoff. Het verhaal is, zoals ieder jaar, nieuw en zelfbedacht.

De entreeprijs is laag (4 euro) omdat Forento hiermee alle kinderen wil laten genieten van een leuke middag. Kaarten zijn te bestellen via de website www.forento.nl . Zaterdag 24 november speelt Toneelgroep Forente om 10.30 uur in theater De Zwaan in Uitgeest en om 15.00 uur in De Heeren van Limmen in Limmen. Zondag 25 november om 11.00 en 14.30 uur in het Clusius College in Castricum. (Foto: aangeleverd)