Piet Zonneveld verplettert clubrecord bij biljartvereniging WIK

Castricum – In de zesde ronde van de wintercompetitie libre bij biljartvereniging WIK kwamen Piet Zonneveld en Jörgen Bolten tot een uitzonderlijke prestatie. Vanaf het begin van hun onderlinge partij maakten beide spelers duidelijk dat ze tot grootse daden in staat waren. Vooral de bliksemstart van Piet was imponerend, want na zeven beurten had hij zijn benodigde caramboles al bij elkaar getikt, opgebouwd door een serie van acht en drie series van vijf caramboles. Het antwoord van Jörgen was niet minder indrukwekkend, want met een serie van zeven en dertien caramboles stond hij, ook na zeven beurten, duidelijk op winst. Terwijl Piet gestaag doorging met het produceren van mooie series, wat hem uiteindelijk de winst opleverde met een stijgingspercentage van 148%, moest Jörgen genoegen nemen met een iets mindere winstpercentage. Maar ook met 26% boven zijn moyenne was hij dik tevreden.

In de schaduw van deze monsterpartij speelden Rien Emmerik en Frans Lute een grillige partij, met veel ups en downs. Dat resulteerde in een nipte winst voor Rien met een stijgingspercentage van 10% tegen 7% voor Frans. Tijdens deze partij liet Frans wederom zien dat hij, als hij gemotiveerd is, tot prima prestaties kan komen. Hij maakte series van twaalf, veertien en vijftien caramboles. De goede vorm van Siem Bakkum, die hij de laatste weken liet zien, was ook nu weer aanwezig in zijn partij tegen Kees Baars. Een moeizame start en een slechte laatste vijf beurten werden Kees fataal. Siem legde met vier series ruim boven de tien caramboles het fundament voor de overwinning van de partij. Die sloot hij af met een stijgingspercentage van 39%, terwijl Kees precies zijn moyenne haalde.

Voor Joop van de Wijst was er ook reden tot tevredenheid. Hij pakte de winst van zijn partij tegen Rolf Greshof met een stijgingspercentage van 14% . Stand:  1. Siem Bakkum met 661 punten; 2. Piet Zonneveld met 628 punten (met één wedstrijd minder gespeeld); 3. Ad Kempers met 577 punten (ook één wedstrijd minder gespeeld). (Foto: Daniel Kirsch via Pixabay)