Peuters leven zich uit tijdens het zomerfeest

Foto boven:
Zo’n zeventig peuters, begeleid door (groot)ouders, vermaken zich prima bij de verschillende attracties. (Foto: Henk de Reus)

Castricum – Het Peutercafé, een initiatief van Welzijn Castricum, zit deze zomer niet stil. Tijdens de zomervakantie organiseert het een aantal activiteiten voor de kleinsten onder ons. Afgelopen vrijdag vond het zomerfeest plaats. De opkomst was boven verwachting.

Door Henk de Reus

Het was afgelopen vrijdag volle bak tijdens het Peuterzomerfeest, georganiseerd door het Peutercafé. Zo’n zeventig peuters, begeleid door ouders of grootouders, vergaapten zich aan de vele attracties in en om het Peutercafé aan de Van Speykkade. Er was flink uitgepakt en de kleintjes konden zich prima vermaken met bellen blazen, op het springkussen, in de bestuurbare autootjes, op een parcours, in een zandbak, bij een ballonkunstenaar, door visjes te vangen, of door zich te laten schminken. Onderwijl werden er hapjes, drankjes, ijsjes en croissantjes geserveerd.

Schoenen uit en springen maar… (Foto: Henk de Reus)

Doel Peutercafé

Katherine Fergusson heeft het evenement samen met collega’s georganiseerd en is blij met de grote opkomst. Ze vertelt dat het Peutercafé destijds is opgericht met de bedoeling om kinderen samen te laten spelen en (groot)ouders tegelijkertijd de mogelijkheid te bieden om, onder het genot van een kopje koffie of thee, contact met elkaar te leggen. ,,Het blijkt in een behoefte te voorzien. Het is elke maandag-, dinsdag- en vrijdagochtend open voor ouders/verzorgers met hun kinderen tot zes jaar. Na de zomer breidt het Peutercafé uit naar Akersloot en Limmen. Zowel het bezoeken van het Peutercafé als de activiteiten zijn voor iedereen gratis. Men moet zich wel vooraf per e-mail aanmelden (peutercafe@welzijncastricum.nl).’’

Op het gezichtje van de 4 jarige Rianne wordt een prachtige vlinder aangebracht. (Foto: Henk de Reus)

Vrijwilligers

Terwijl enkele peuters de schoenen hebben uitgetrokken en zich op het springkussen uitleven brengt de schminkjuf een prachtige vlinder op het gezicht van Rianne (4) aan en deelt een ballonkunstenaar het zoveelste ballonbeest aan kinderen uit. Katherine wil nog wel kwijt dat de keerzijde van het succes het nodig maakt dat zich meer vrijwilligers aanmelden. ,,In oktober starten we op de woensdagochtend met het Peutercafé in Bibliotheek Kennemerwaard in Akersloot. In Limmen starten we eveneens in oktober. Op de donderdagochtend organiseren we activiteiten in de bibliotheek. Voor beide locaties zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te organiseren voor kinderen tot 4 jaar. Maar ook voor Castricum bestaat behoefte aan vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan knutselen of voorlezen. (Groot)ouders en verzorgers zijn van harte welkom en kunnen zich via vip@welzijn castricum.nl aanmelden.’’

Een ballonkunstenaar maakt peuters blij met ballondieren. (Foto: Henk de Reus)