Peter Dekker zingt vanuit eigen tuin

Limmen – ,,Ik denk weer terug aan toen’’, zingt Peter Dekker aan het begin van het lied ‘Bloemendagen in ons dorpje Limmen’. Hij staat achter zijn eigen tuinhek, op gepaste afstand van het publiek, dat ook weer op gepaste afstand van elkaar staat.

Deze zonovergoten zondagmiddag, een dag voor de eerste en hopelijk laatste Koningsdag in coronacrisistijd, had een mooie bloemendag kunnen zijn, maar helaas. Voor Peter toch genoeg reden om even zijn gitaar te pakken. Vanaf het middaguur tot aan etenstijd speelt hij elk heel uur vanuit zijn voortuin het bloemendagenlied voor mensen uit Limmen en omgeving.

Het tweede nummer wordt ook meteen als laatste van het uur aangekondigd, hetgeen voor wat luchtigheid zorgt in deze toch wel surreële situatie op straat. Om je fit te voelen, dat krijg je niet cadeau, zingt Peter over zijn wekelijkse hardloopronde in ‘De Duinen’. Een waarheid als een koe, zeker nu.

Een echte samenscholing is het natuurlijk niet, maar het neemt niet weg dat er even wat ruimte en tijd lijkt te ontstaan voor een besef van saamhorigheid. En dat we, na twee nummers al, ook weer door moeten. En zullen gaan. Het bloemendagenlied is met clip te zien op Youtube onder de titel ‘Bloemendagen in ons dorpje Limmen’. (Foto: aangeleverd)