‘Permablitz’

Enkele mensen die zich verbonden voelen met Transition Towns en permacultuur hebben donderdag de prachtig aangelegde kruidenhoek op de hoek Laan van Albertshoeve/Smeetslaan (achter het P.E.N. huisje) bevrijd van grassen en brandnetels. Nu kun je weer zien dat er kruiden staan, zoals munt, salie en rozemarijn. ,,Wat heerlijk dat er hier en daar in onze gemeente plekken ontstaan in het openbaar groen die niet alleen mooi zijn, maar ook nog iets herbergen wat je kunt eten’’, aldus Transition Towners Monita, Hannie, Farangis, Joke en Marleen.

Het was een pittig werkje wat zeker nog niet af is volgens de dames. Gelukkig was het mooi weer en werd er gepicknickt na de arbeid. Dat leverde flink wat vrolijke reacties op van de lopende en fietsende voorbijgangers.

Marleen: ,,Als je er langs loopt pluk dan gerust een takje munt voor een fris kopje thee en wellicht nodigt het je uit om nog wat extra hoog opgroeiend gras er tussen uit te trekken. Met weinig inspanning een mooie resultaat……dat is wat je noemt een permablitz!’’