Parnassia Groep Cross op zondag 1 maart

Castricum – Op zondag 1 maart organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de vierde keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van Parnassia, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Parnassia.

Parcours over het landgoed Duin en Bosch
Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die je kunt lopen zijn 2,5 km, 4 km en 10 km.

Jeugd
Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). Jeugd vanaf 12 jaar en volwassen lopers kunnen kiezen tussen de 4,1 km of de 10 km. Tijdstip:

· lopers voor de 2,5 en 4,1 km starten om 10.15 uur.

· lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur.

Inschrijven
Voorinschrijven kan tot en met vrijdagavond 28 februari via www.inschrijven.nl. Inschrijven kan ook op de wedstrijddag, in het clubhuis van AV Castricum, Zeeweg 4.

Richard Dijkhuizen 2017 (Foto: aangeleverd)