Paasexpositie IMIX in kerkje op De Woude

Kunstenaarsgroep Imix exposeert tijdens de paasperiode (20, 21 en 22 april) op eiland De Woude. Zij exposeren in het kerkje ‘de Kemphaan’. Imix verbindt kunst en natuur met elkaar. Imix bestaat uit Garrie Oomkens, Mireille Schermer, Marion Albers en Gemma Distelbrink.
Garrie: ,,Ik schilder abstracte landschappen, soms zijn de schilderingen donker dan weer lichter van tint. Voor mij passend bij wat de aarde en de natuur en de mens als onderdeel daarvan oproept. Het klimaatdenken van nu is voor de mens een strijd met zichzelf en zijn omgeving. Dat levert spanning waarnaar ik op zoek ben.’’
Mireille: ,,Ik werk graag in en met de natuur samen. Ik werk vanuit materiaal dat ik vind zoals stronken, drijfhout en wortels, of materiaal dat een tweede leven verdient. Daarbij ga ik uit van wat zich aandient en werk ik vanuit mijn intuïtie. Op die manier ontstaan kleine objecten, krachtvoorwerpen of schilderijen, of juist omvangrijker werken die organisch groeien tot buiteninstallaties. Ik streef naar duurzaam werk dat samenvalt met de omgeving, er ook in op mag gaan op den duur of naar werk dat de natuur naar binnen brengt zoals in het kerkje van De Woude.’’
Marion: ,,Mijn beelden zijn mijn weergave van de wereld en de gebeurtenissen/mensen om mij heen. Mijn werk is veelzijdig maar mijn stijl overwegend figuratief en vaak gestileerd. Ik zoek naar de essentie. Thema’s die vaak terug komen in mijn werk zijn: verbinding, de cirkel van het leven, oude kennis/symboliek en onze relatie met de Aarde. Op deze expositie laat ik o.a. mijn ‘Mundus Vetus’ (Oude Wereld) en Terra Nova (Nieuwe Aarde) zien. De ruimte lijkt erom te vragen deze hier tentoon te stellen.
Gemma: ,,Ik haal mijn onderwerpen voor mijn beelden en installaties uit de natuur. Vogelportretten, elfenbankjes op spiralen of bollen, vogeltjes net uit het ei. De beelden en installaties voelen zich het meeste thuis tussen de bomen, op de bosgrond of in het water. Ze gaan een verbinding met de natuur aan, als ze ook weer in de natuur geplaatst worden. Ik werk het liefst met klei, en geef de kunstwerken door de zaagselstook een eigen natuurlijke uitstraling. Hoewel ook mijn vogelportretten het liefste ergens in de natuur staan, zullen ze zich in het kerkje ook prima thuis voelen.’’ Op de aangeleverde foto werk van Gemma Distelbrink.