Paard vast in sloot

Castricum- Vrijdagmiddag 7 februari werd de brandweer om 15.58 uur opgeroepen voor een paard in de sloot. Dit was het geval achter een manege aan de Polderdijk. 

De brandweer heeft het paard bevrijd uit de sloot met behulp van brandweerslangen. Deze slangen zijn achter het paard bevestigd en onder het paard door hebben ze banden vastgemaakt. Twee brandweerlieden hebben dit in de sloot gedaan met waadpakken aan. Daarna konden ze het paard met mankracht uit de sloot trekken. 

Ze hebben meerdere pogingen gewaagd om het paard weer op de benen te krijgen, maar dit kon hij op eigen kracht en met hulp van de brandweerlieden niet voor elkaar krijgen. Er werd besloten om hem op een rubber mat de stal in te slepen met behulp van een plaatselijke boer (die ook bij de brandweer heeft gezeten) en zijn trekker. Ze hoopten dat het paard het weer warm kreeg en op eigen kracht weer op kon staan, maar helaas is dit niet gelukt en hebben ze hem later in de avond moeten laten inslapen. (Foto: Evelien Olivier)