Owen Westerhout loopt voor ‘Het Vergeten Kind’

Castricum – Owen Westerhout, 400-metersprinter bij de groep van Sven Ootjers, loopt aanstaande zondag op de baan van AV Trias in Heiloo de ‘Five for the Future’. Dit is een loop over vijf kilometer, waarmee de Castricummer geld inzamelt voor een goed doel. Deze editie is dat Het Vergeten Kind.

Het idee van de actie bestaat uit twee delen. Men kan van tevoren een vast bedrag doneren, maar het is ook mogelijk om een bedrag te doneren per seconde die Owen onder de twintig minuten blijft. Hij voegt daar zelf nog een extra bedrag aan toe. Owen: ,,Op dit moment zijn we de honderd euro al gepasseerd. Dat maakt me echt enorm blij. Ik vind het heel belangrijk dat elk kind met gelijke kansen op kan groeien en hoop mijn steentje bij te dragen om dit zo gelijk mogelijk te trekken. Ik ben blij dat er een instantie als Het Vergeten Kind bestaat.’’

Er komt een livestream van het evenement. Belangstellenden kunnen via het kanaal van Owen op YouTube zien of het hem lukt om zo ver mogelijk onder die twintig minuten te komen. Ook zal er een leuke giveaway zijn. Doneren kan via: https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/owen-westerhout. (Foto: aangeleverd)