Outsider Wim van Tol wint laatste Vitessevlucht

Zaterdag 28 mei stonden er twee vluchten op het programma, de eerste Dagfond-vlucht naar Chateaudun en de laatste Vitesse-vlucht van het seizoen. Slechte weersvoorspellingen voor midden Frankrijk noopte de organisatie de lange afstand vlucht vanuit Chateaudun op de donderdag al af te gelasten. Alleen de lossing van de kortere vlucht vanuit het Belgische Asse-Zellik zou hoegenaamd geen problemen geven.

Zodat enkel de vlucht vanuit Asse Zellik zijn goedkeuring behield om de duiven in te manden op de vrijdagavond. Zaterdag 28 mei moest ook de beslissing vallen  wie er de Vitesse-kampioen van 2016 zou worden in de vereniging “de Vliegende Vleugels”. Met onderling nog een klein puntenverschil was er in principe nog van alles mogelijk wie het kampioenschap zou gaan behalen.  De zevende en laatste Vitesse vlucht werd dus vervlogen vanuit Asse-Zellik  met 9 deelnemers tegen 126 duiven over een afstand van 185 km.  Met redelijk goed weer op de vlieglijn konden de duiven om 10.00 uur met een Noord-Oostelijke wind schuin op kop worden gelost. Om 12.27.42 uur werden de eerste twee duiven gemeld bij de meldpost van de vereniging door Peter Schellevis.  Echter enkele minuten later kwam bij de meldpost de melding van de snelste duif die geconstateerd was bij Wim van Tol in Uitgeest op 12.25.23 uur. De snelheid van deze duif bedroeg 1277,664 m.p.m. goed voor ruim 76 km.p.uur.  De uitslag van de eerste vijf deelnemers van zaterdag 28 mei luidt dan ook als volgt:  1e Wim van Tol uit Uitgeest, 2-3-14-15-18e Peter Schellevis uit Uitgeest, 4-13-16-19-24e Hein Berkhout uit Uitgeest, 5-8-9e Piet Groentjes uit Uitgeest en 6-25-26-31e Comb. Kerssens-Krom uit Akersloot.  De overwinning van Wim van Tol was voor ieder in de vereniging een grote verrassing. Reeds 19 jaar is hij al een trouw lid en deelnemer op de vluchten van de Postduiven vereniging “de Vliegende Vleugels” in Uitgeest. Maar nog nimmer was het hem gelukt om een overwinning in zijn vereniging te behalen. Groot was dan ook zijn verbazing, blijdschap en ongeloof om tot overwinnaar te worden uitgeroepen. Een mooie bekroning op vele jaren van inzet zonder beloning maar nu alle voldoening, die hij heeft verdiend en hem ook door alle leden van harte wordt gegund. Komende vrijdagavond (inkorfavond) zal hij dan ook in de bloemen worden gezet door de attractiecommissie mede namens de leden. De taart van deze vlucht gaat naar de Combinatie Kerssens-Krom uit Akersloot.

De Eindstand Vitesse kampioenschap; Onaangewezen. 1e Peter Schellevis, 2e Frank Rodenburg en 3e Comb. Kerssens-Krom. Eindstand Vitesse kampioenschap; Aangewezen. 1e Peter Schellevis,  2e Hein Berkhout en 3e Frank Rodenburg.  De duifkampioen, duif met het hoogst aantal geschoorde punten op de Vitesse-vluchten ging naar Peter Schellevis met zijn NL2014-1849791 V. Komend weekend de 3e midfond-vlucht  vanuit het Franse Ponte St. Maxence met een afstand van 388 km. (Hein Berkhout)