Oude voetbaltijden herleven bij Vitesse’22

Castricum – Veel mensen dromen van een potje voetbal en van de gezelligheid met teamgenoten, maar zijn fysiek niet meer in staat om over het veld te rennen. Vitesse’22 heeft de oplossing. Iedere dinsdagmiddag is er van 15.30 tot 16.30 uur walking football. Een groep enthousiaste 55-plussers komt iedere week trainen. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!

Walking football wordt op een kleiner veld en met kleinere goals gespeeld. Voetbal zonder te rennen en zonder fysiek contact is minder blessuregevoelig en is daarom geschikt voor 55-plussers die op een gezonde en verantwoorde manier willen bewegen. Gerard is één van de enthousiaste deelnemers en zegt het volgende over walking football: ,,Een lichte warming-up, daarna een onderling partijtje en het ouderwetse gevoel achteraf. En dat zonder overmatige inspanning en spierpijn. Helemaal geweldig, toch?”

Iedereen die de jonge jaren wil laten herleven en bij wijze van spreken het vers gemaaide gras al kan ruiken, is welkom. Trek de sportschoenen of eventueel de voetbalnoppen uit de kast en doe mee! Aanmelden kan bij Gerard (wittedekker@ziggo.nl / 06 40591003). De organisatie volgt bij het walking football de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus. (Foto: aangeleverd)