Oude melkfabriek Castricum wordt herontwikkeld

Midden in het centrum van Castricum, aan de Mr Ludwigstraat, staat de oude melkfabriek met de naam De Holland. Na jarenlang een onopvallend bestaan te hebben geleid als opslag voor slaapwoonwinkel Huitenga, gaat initiatiefnemer BN Vastgoed binnenkort dit pand herontwikkelen. De historie van de locatie, het oude industriële karakter en de fraaie centrale ligging maken dat besloten is dat sloop zonde is van dit industriële erfgoed en dat herontwikkeling kansrijk is.

Na revitalisering is De Holland weer geschikt om in te werken of in te wonen. De definitieve indeling en gebruik zal pas worden bepaald nadat alle geïnteresseerden zijn gesproken. Verdeeld over twee verdiepingen is nu 440 m2 vloeroppervlakte aanwezig. Een onderneming kan in deze industriële sfeer zijn bedrijf uitoefenen haar klanten ontvangen. De ruimtes zijn flexibel in te delen en dus ook flexibel af te nemen.

Maar ook wonen is hier mogelijk; het realiseren van één of meerdere exclusieve loft-woningen is hier toegestaan met woonoppervlaktes van 98 m2 tot 203 m2. De hoge voorgevel-pui van vier meter hoog en bijna acht meter breed is het visitekaartje van het gebouw. Daarachter ligt een grote ruimte van negen bij negen meter met plafonds tot zeven meter hoogte. Verder in het gebouw zijn verschillende werkruimten aanwezig met betonkolommen en hoge ramen. Ook de verdieping is imposant door de hoge plafonds, tot een hoogte van vijf meter. Met dakramen en entresols kan hier een prachtige ruimte worden gecreëerd om te werken of wonen. Meer informatie op de website www.de-holland.nl of castricum@hvms.nl.