Oude Knegt organiseert bakwedstrijd

De vrijwilligers van De Oude Knegt in Akersloot willen dit jaar tijdens de molendagen op 14 en 15 mei iets bijzonders doen. Daarom organiseren ze een bakwedstrijd. Wie meedoet krijgt een pondje meel gratis, om thuis mee aan de slag te gaan. Het bakresultaat wordt door een deskundige jury beoordeeld en ook de bezoekers aan de molen mogen proeven en een stem uitbrengen.

Er zijn feitelijk maar twee voorwaarden voor de deelnemers: ze moeten het meel van de molen gebruiken en de koek, de cake of de taart moet zoet van smaak zijn. Op woensdag en zaterdag kunnen de mensen in het winkeltje bij de molen een pondje meel ophalen en zich inschrijven voor de wedstrijd. Het resultaat van hun bakkunsten moet op zaterdag 14 mei tussen 10.00 en 12.00 uur worden ingeleverd. Op zondag om 16.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.

Van elke inzending gaat een stuk naar de jury. De rest wordt in punten gesneden en tijdens de Molendagen voor 1.50 euro per stuk te koop aangeboden. De opbrengst is voor het onderhoud van de molen. De winnaar krijgt eeuwige roem en een leuke prijs. Voorzitter van de jury is de oprichter van De Oude Knegt Theo Visser.

Een deelnemer kan alleen aan het bakken gaan, maar mag het ook doen met vrienden, in gezinsverband of met de klas op school. Bij de inzending hoort ook een toelichting en een recept. Het winnende recept worden na afloop op de website oudeknegt.nl gepubliceerd. Meer informatie: 06-34133906 of www.oudeknegt.nl. Op de foto Juryvoorzitter Theo Visser met zakjes meel.