Oranje Stichting Uitgeest organiseert Kerstdorp en zoekt donateurs

Zoals al eerder gemeld in deze krant heeft een groepje enthousiaste ondernemers, in samenwerking met de gemeente, een nieuwe opzet gemaakt voor de viering van Koningsdag in het centrum van Uitgeest. Ondanks het matige weer was het een zeer geslaagde dag! Leuke optredens, muziek, het fiets versieren, de vrijmarkt over de Middelweg….. meerdere keren hoorden de organisatoren dat men het vroegere kermisgevoel weer kreeg! Er gebéurde weer iets in Uitgeest!

Om van Koningsdag in de toekomst een leuk dorpsfeest te maken, voor àlle lagen van de bevolking, van jong tot oud, hebben de ondernemers de Oranje Stichting Uitgeest opgericht. Op geheel vrijwillige basis gaan zij activiteiten organiseren voor de inwoners van Uitgeest. Festiviteiten voor Koningsdag, maar ook een braderie zit in de planning. Daarnaast gaat de Oranje Stichting Uitgeest de organisatie van het Kerstdorp overnemen van Danielle Kaandorp en Sanne Scholten. Na een succesvolle start in 2015 geven zij de sleutel voor 2016 aan de Oranje Stichting over. Gelukkig staan ze de stichting nog wel bij met raad en daad, want de organisatie van zo’n evenement is toch een hele toer! De voorbereidingen zijn al in volle gang. Op 16, 17 en 18 december zal het Kerstdorp Uitgeest weer te bezoeken zijn. Ook dit jaar is er weer een goed doel gekozen waarvoor tijdens de openingstijden lootjes verkocht worden. Ook gaan de opbrengsten van de attracties geheel naar het goed doel: Stichting het Vergeten Kind (www.stichtinghetvergetenkind.nl).

Voor de organisatie van activiteiten is geld nodig. Vindt u het ook leuk om meer gezelligheid in het dorp te brengen? U kunt een bijdrage leveren door donateur te worden van de Oranje Stichting Uitgeest. Uw bijdrage kunt u storten op Oranje Stichting Uitgeest Regiobank NL57RBRB0940 8028 80, waarvoor dank. Ook kunt u de stichting volgen via Facebook op www.facebook.com/oranjestichtinguitgeest.