Open-lessen-week bij Toonbeeld Geesterhage

Castricum – Volgende week zijn bij Toonbeeld verschillende open lessen voor volwassenen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keer meedoen. Zo kun je de sfeer proeven, kennismaken met de docent en ontdekken of de cursus bij je past. Deze lessen zijn gratis en je betaalt pas wanneer je besluit om je aan te melden voor de hele cursus.

Op dinsdagmiddag en zaterdagmorgen kun je een les tekenen en schilderen bijwonen bij Fennanda Eleveld of Afke Spaargaren. Allerlei technieken en materialen komen in deze cursussen voorbij, zoals houtskool, pastel, acryl- en olieverf. Spannende en uitdagende opdrachten met steeds een ander onderwerp. Ontdek waar jouw talenten liggen en waar jij plezier in hebt!  Zowel beginners als gevorderden kunnen hier aan de slag.

Woensdagavond 14 september staat ruimtelijke vormgeving op het programma. Experimentele beeldhouwlessen onder leiding van docent Serge van Empelen. Een kleibeeld gieten in epoxy of gips? Altijd al eens een beeld willen lassen? Meer doen met papier maché of een beeldje maken in boetseerwas? In deze cursus kan het allemaal. Je kunt zelf aan de gang met een idee of de opdrachten van de docent volgen.

Grafiek

Op donderdagavond 15 september kun je een les grafiek volgen. Deze cursus geeft inzicht in de grafische technieken. De cursist kan zelf kiezen welke technieken hij of zij wil gaan leren en bewerken. Etsen, linosnedes en zeefdruk. Verwonder je over de prachtige artistieke resultaten die de grafische technieken je kan bieden.

Op vrijdagochtend 16 september verandert Toonbeeld in een staalwerkplaats. Een stoere staalworkshop waar je aan de gang gaat met het leren bewerken van staal. Leer hoe je veilig met staal, de machines en je medecursisten kunt werken in een goed geoutilleerd atelier. Er zijn twee Mig-lasapparaten aanwezig, een rutiel of laselektrodelasapparaat, verschillende haakse slijpers, een professionele kolomboor en er is een zware industriële afzuiging voor de lasdampen! Oordoppen, lasschorten, laskappen en veiligheidsbrillen zijn allemaal aanwezig.

Informatie

Aanmelden voor deelname kan door tijdens kantooruren te bellen (0251 659012) of een e-mail te sturen (info@toonbeeld.tv). Meer informatie over deze en andere cursussen bij Toonbeeld Geesterhage is op www.toonbeeld.tv te vinden.