Open dag honderd jaar brandweer Castricum

Castricum – Op zondag 26 juni zal brandweer Castricum het honderdjarig bestaan vieren met een open dag. Deze is vanwege COVID-19 noodgedwongen twee jaar uitgesteld. De open dag zal plaatsvinden in de brandweerkazerne aan de Burgemeester Boreelstraat, in de Burgemeester Lommenstraat en op de Brink. De brandweer zal deze dag diverse demonstraties geven.

Er zijn diverse waterspelletjes te doen voor kinderen. Leden van de jeugdbrandweer uit Heemskerk en Heiloo zullen deze spelletjes begeleiden. Er zijn diverse brandweerwagens te zien, zoals de tankautospuit 4×4, het verkenningsvoertuig 4×4, een waterwagen uit Egmond, de ladderwagen van brandweer Heemskerk, de hoogwerker van brandweer Alkmaar, een schuimvoertuig en diverse oude brandweervoertuigen. De blusrobot van brandweer Amsterdam zal er zijn en bergingsbedrijf van Van den Boogaard. Bouwteam Nederland zal in de kazerne actief zijn met Playmobile.

Het pronkstuk van brandweer Castricum, de oude Otto, is na een tweejarige restauratie weer in ere hersteld en zal weer te horen en te zien zijn. Verder zullen nog de volgende instanties aanwezig zijn: Ambulancedienst, Reddingsbrigade, EHBO, SAR, Brandwondenstichting en Dierenambulance. Tijdens deze dag zal de brandweer ook proberen nieuwe mensen te werven om de post op sterkte te houden. Dit alles zal op zondag 26 juni van 10.00 tot 16.00 plaatsvinden. De brandweerlieden zelf zullen deze dag afsluiten met een receptie voor alle actieve en oud-leden die ooit bij het korps gezeten hebben. (Foto: Rens Harzing Fotografie)