Open boerderijdag druk bezocht

De familie van Burgsteden deed maandag voor de vijfde keer mee aan de Campina Open Boerderijdagen. Harrie en Annie hebben vier kinderen: Irene, Sonja, Anja en William. Ook twee schoonzoons en kleinkinderen zijn vaak op de boerderij te vinden. Op het bedrijf verzorgt Harry samen met Annie en William 120 melkkoeien, 100 stuks jongvee, 100 schapen, 250 kippen en pony’s. Het meeste landwerk wordt in eigen beheer gedaan met behulp van een flink aantal trekkers en machines. Kortom: een gevarieerd bedrijf waar veel te zien en te beleven valt!

Van je hobby je beroep kunnen maken is volgens de familie het mooist aan hun werk als Campina veehouder. De familie van Burgsteden ontving de bezoekers van 10:00 tot 16:00 uur.

Op deze dag kon iedereen een kijkje nemen op de boerderij, de dieren aaien, machines bekijken of op het weiland tussen de koeien picknicken. De kinderen konden aan vele activiteiten deelnemen zoals op de boerenstormbaan, ritje op de rodeostier, een koemelkdiploma halen, touw vlechten, op het springkussen springen, melkbus heffen, je laten schminken of een rondje ponyrijden. Er waren Skippy’s voor de allerkleinsten en voor de wat ouderen een ‘kart’baan met ‘tractoren’ en een boerenmeerkamp. Ook was er een zuivelproeverij en boerenterras. Voor de kinderen lag er na de leuke activiteiten een mooie Campina medaille gereed om mee naar huis te nemen. ‘s morgens werd er een veulenmerrie geboren om half vijf, een primeur voor de bezoekers. Ook was een kalver tweeling te bewonderen die afgelopen zondag geboren was.

Het aantal bezoekers kwam uit op iets meer dan 4600. Bij elke attractie stonden de mensen in de rij. Er waren bijvoorbeeld 6 tractoren en bij elke tractor stond een rij, bij het pony’s rijden stond een rij van 40 mensen te wachten voor een rondje.
Het was een echte familiedag bij de familie van Burgsteden. Zo’n 50 vrijwilligers hielpen mee aan dit succes. (Ger Bus)