Opbrengst wijnavond FC Castricum naar Alpe d`Huzes

Vrijdagavond 22 april werd er door Bart van den Hauten en Hans Noortman een wijnavond georganiseerd bij FC Castricum. De avond stond in het teken stond van Alpe d’HuZes, waar ook de opbrengst heen ging.

Met grote bevlogenheid werd eerst een korte introductie gegeven van hoe je wijn moet proeven, waarna er een heel arsenaal aan diverse wijnen voorbij kwam. Het thema van de wijnavond was ‘Klassiek versus Nieuwe wereld’. Beginnend met een halfdroge witte wijn, via een droge en fruitige witte wijn naar zacht rood om te eindigen met een zwaardere rode wijn. Allemaal wijnen met een eigen karakter en heel duidelijk een andere smaak als die ervoor.

Aan menig tafel liep dan ook de favoriete wijnvoorkeur erg uiteen. Bij elke wijn vertelde Hans met grote bevlogenheid en passie over de kenmerken van de wijn, de druif, de specificatie aangaande de bewerking van de druif en de omgeving waarin de druif groeit. Deze wijn liefhebben en importeur van juweeltjes  bleek een kenner in hart en nieren te zijn. Naast de wijn werden er passende Franse kazen en diverse worstsoorten geserveerd welke goed pasten bij de verschillende wijnen.

Op 2 juni gaat Bart van den Hauten samen met zijn twee kinderen en vrouw de Alpe d’huez op om geld te in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Bart: ,,Mijn schoonmoeder heeft 25 jaar lang gevochten tegen kanker en het is echt een verschrikkelijke ziekte. Ondanks alles bleef zij altijd positief en bleef zij vechten. Ik ben geen specifieke fietser van huis uit, maar dit evenement is zo mooi dat ik me hier graag voor wil in zetten.”

,,Alle opbrengsten van vanavond gaan dan ook volledig naar dit goede doel. Ik wil graag de sponsoren van dit evenement – Gall & Gall Castricum, de Hema Schagen, Slagerij van der Meer en Vinsselect – bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie avond. Ik vond het een zeer geslaagde avond en wil graag FC Castricum en iedereen bedanken die er waren om te helpen.”