Online tentoonstelling bij Perspectief

Castricum – Hoewel de ateliers van Perspectief nu gesloten zijn, wordt door veel leden nog volop aan diverse kunstvormen gewerkt. Veel begeleiders van de diverse werkgroepen van deze vereniging bedenken keer op keer leuke opdrachten waarmee de leden thuis aan het werk kunnen. Ze wisselen onderling foto’s uit en geven elkaar tips en aanwijzingen. Er zijn inmiddels al zoveel leuke kunstwerken ontstaan die het exposeren waard zijn, dat het bestuur van Perspectief heeft gemeend een online tentoonstelling aan te bieden.

Perspectief timmert ook altijd flink aan de weg met zijn gevarieerde aanbod van zomerworkshops. Deze zomer blijft het nog spannend of die evenementen conform de richtlijnen van het RIVM kunnen worden georganiseerd. Vooralsnog hoopt men op groen licht en zijn er alvast vier workshops ingepland. Maria Heideveld trapt af met zelfportretten schilderen met Zorn Palet in cobraverf op donderdag 6 en vrijdag 7 augustus van 09.30 tot 12.30 uur.

De Perspectief hakweek gaat op maandag 10 augustus van start, maar deze cursus is al helemaal volgeboekt. Wel kunnen liefhebbers nog terecht bij het glasfusen. Op woensdag 17 augustus van 09.30 tot 15.00 uur en vrijdag 19 augustus van 09.30 tot 11.30 uur kunnen zij onder begeleiding van enkele ervaren glaskunstenaars een dier of anderszins van glas construeren.

Tot slot komt Jaap van der Dussen nogmaals naar Perspectief om de deelnemers de fijne kneepjes van het abstract schilderen te leren. Dit gebeurt op donderdag 20 en vrijdag 21 augustus van 13.30 tot 16.30 uur. Bij veel aanmeldingen wordt deze cursus op 27 en 28 augustus herhaald. Uitgebreide informatie op www.perspectiefcastricum.nl te vinden. Via deze website kan ook de expositie bezocht worden. Hiervoor dient men op ‘Galerie van crisis-creativiteit’ te klikken. (Foto: Annemieke Jurrjens)