Online bijeenkomst over verbeteren veiligheid spoorwegovergang Beverwijkerstraatweg

Castricum – Morgenavond (30 juni 2020) houdt de gemeente om 20.00 uur een online bijeenkomst over het verbeteren van de veiligheid bij de spoorwegovergang op de Beverwijkerstraatweg. Iedereen die vragen of suggesties heeft met betrekking tot dit project, kan deelnemen aan deze bijeenkomst.

De gemeente bereidt verkeersmaatregelen voor die de veiligheid en doorstroming bij de spoorwegoverweg op de Beverwijkerstraatweg moeten verbeteren. Het is de bedoeling dat de verkeersafwikkeling soepeler verloopt en er minder kans is dat gemotoriseerd verkeer op de overweg blijft staan als de overwegbomen sluiten.

Het gaat nu alleen om gelijkvloerse oplossingen, voor de korte termijn. In het najaar start de gemeente met het onderzoeken van langetermijnoplossingen onder de noemer ‘integraal verkeersplan’. Voor alle belangstellenden is er tot en met 3 juli een digitaal platform met alle uitleg over de kortetermijnverkeersmaatregelen én de mogelijkheid een reactie achter te laten. De link naar het platform is op www.castricum.nl/beverwijkerstraatweg te vinden.

Op het digitale platform licht de gemeente de maatregelen toe. Hier zijn zoveel mogelijk vragen en antwoorden gepubliceerd. Wie desondanks nog vragen heeft, kan morgenavond inloggen. De link naar het Teams Live Event is op de hierboven genoemde website en op het digitale platform te vinden.

Pilot in het najaar

In het najaar van 2020 is er een pilot waarin we de verkeersmaatregelen testen. De gemeente neemt na evaluatie en mogelijke aanpassing van deze verkeersmaatregelen, begin 2021 een definitief besluit. Pas daarna worden de maatregelen uitgevoerd.