Onderscheidingen bij FC Uitgeest

Tijdens de vrijdag gehouden Algemene Ledenvergadering van FC Uitgeest zijn vier leden van de vereniging onderscheiden.

Joske van Rijssel werd benoemd tot Lid van Verdienste voor haar jarenlange activiteiten voor de club, in het bijzonder haar vele werk als kasbeheerster voor het clubhuis. Daarnaast werd ook Jack Zwarthoed benoemd tot Lid van Verdienste. Jack was onder andere 11 jaar voorzitter van FC Uitgeest en is 2 jaar geleden noodgedwongen gestopt omdat hij wethouder werd van de gemeente Uitgeest.

Twee leden werden benoemd tot Erelid van FC Uitgeest. Ton van Egmond (links) kreeg deze hoge onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de club. Zo was hij onder andere elftalbegeleider van het eerste elftal, 5 jaar lang voorzitter van FC Uitgeest en 13 jaar lang vicevoorzitter en bestuurslid accommodatiezaken.

Wim Groen (foto boven) werd tevens benoemd tot Erelid van FC Uitgeest. Wim is tot op de dag van vandaag wedstrijdsecretaris van FC Uitgeest en heeft deze functie 50 jaar uitgeoefend. Daarnaast was hij vele jaren scheidsrechter en grensrechter bij de vereniging en begeleidde hij jeugdscheidsrechters van FC Uitgeest. Grote waardering werd voor Wim uitgesproken voor zoveel clubliefde.

De heer Aafjes van de KNVB was tijdens de Algemene Ledenvergadering aanwezig en benoemde Wim Groen als Lid van Verdienste van de KNVB. Dit is de hoogste onderscheiding die vanuit de KNVB voor vrijwilligers bij voetbalverenigingen wordt uitgereikt. Jack Zwarthoed (foto onder) ontving vanuit de KNVB een zilveren speld voor zijn voorzitterschap bij FC Uitgeest en zijn rol als afgevaardigde namens de omliggende verenigingen in het districtsbestuur van de KNVB.