Onderlinge clubkampioenschappen TC Bakkum leveren superweek op

Foto boven:
De laatste wedstrijd van het toernooi speelden Marloes Oudendijk en Meriam Mulders tegen Jacqueline Meijer en Ingrid Brouwer. Marloes en Meriam wonnen uiteindelijk in de tiebreak. (Foto: aangeleverd)

Bakkum – Het onlangs gehouden clubkampioenschap van TC Bakkum is prima verlopen, al had het weinig gescheeld of de tennisclub had gebruik moeten maken van de mogelijkheid om uit te wijken naar het weekeinde van 5 en 6 september. Op zaterdag 29 augustus stond de baan namelijk van kant tot kant onder water en ook op de finaledag stonden vlak voor de start van de wedstrijden nog grote plassen op de banen. Door grote inspanning van parkbeheerder Hans Gielink, samen met de organisatie en extra hulp, kon het programma tot binnen de geplande dagen afgewerkt worden.

De tennisbanen waren in de ochtend van zaterdag 29 augustus onbespeelbaar door de hoosbui van die ochtend. Men slaagde erin om de banen snel weer geschikt te maken.
(Foto: aangeleverd)

Finaledag

Op zaterdag werd uiteindelijk een groot deel van de geplande wedstrijden gespeeld. In de avond maakte een nieuwe gigantische hoosbui het spelen wederom onmogelijk. Hierdoor werd het een druk programma op zondag. Op de finaledag werden 22 van de 48 wedstrijden pas na een lange driesetter beslist, met als absolute uitschieter de bijna vier uur durende wedstrijd tussen Isa Kiebert en Anna Jonkman. Hierdoor moesten spelers langer wachten dat de bedoeling was, maar er viel geen enkele wanklank. Er was louter begrip en blijheid dat er toch gestreden kon worden. De laatste partij werd na 22.00 uur onder het toeziend oog van het nog talrijk aanwezige publiek gespeeld. Dat was de damesdubbel 6 van Marloes Oudendijk en Meriam Mulders tegen Ingrid Brouwer en Jacqueline Meijer. Die wedstrijd werd beslist in de tiebreakwinst voor de eerst genoemden. Een mooier slot van de clubkampioenschappen was eigenlijk niet denkbaar!

Rick van der Velden en Ralph Knol. (Foto: aangeleverd)

De bekers

Zo kwamen op de bekers van de clubkampioenschappen de namen van Gaby Beelen en Rick van der Velden op de beker. En daar was Rick best trots op. Na eerdere nederlagen tegen Ruud Vis gaf hij aan dat zijn naam mooi voor de komende tien jaar op de beker stond. Daar was het de organisatie (Hans Boske en trainer Ronald van der Horst) om te doen, de traditie voortzetten om de clubkampioenschappen toch te organiseren, ondanks deze lastige tijd. De spelers konden met plezier strijden om de titels, dat werd dan ook met volle overgave gedaan tot aan de laatste slag. Vele blije gezichten van winnaars en verliezers en veel belangstelling van familieleden en trainingsgenoten aan de kant maakte het een superweek. Dat stemde de organisatie tot grote tevredenheid. De dank is groot voor alle begrip dat werd opgebracht door de deelnemers.

Manon Veldman en Gaby Beelen. (Foto: aangeleverd)