Oliebollenwandeling

IVN Midden Kennemerland organiseert  op vrijdag 28 december een prachtige winterwandeling rondom De Kruisberg. 

Wie na de kerstdagen zijn benen wil strekken en het mooie duinlandschap van Heemskerk wil verkennen is welkom. Enthousiaste natuurgidsen van IVN vertellen over het landschap en de winterse flora en fauna. 

Het duingebied bij Heemskerk is een bijzonder gebied dat wordt gekenmerkt door grote paraboolduinen en oude landbouwontginningen uit het einde van de 19e eeuw, met de boerderij ‘De Kruisberg’ als middelpunt. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Ook voor kinderen is dit een geschikte wandeling. Onderweg zorgt IVN voor een warm drankje en een overheerlijke oliebol. Geschikte (warme en waterbestendige) kleding is gewenst. Aanmelden voor deze excursie kan via de website https://www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland/activiteiten/oliebollenwandeling.

Het vertrek is om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Achterweg/Oudendijk ter hoogte van Oudendijk 29 in Heemskerk. Kosten zijn 6,50 euro per persoon inclusief drinken en een oliebol onderweg. Kinderen tot 12 jaar betalen 4 euro. Deelnemers kunnen alleen contant betalen. Een duinkaart is verplicht, deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 1,80 euro en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen tot en met 17 jaar gratis. (Foto: aangeleverd)