OIT nieuwe sponsor MTB-talent Femke Mossinkoff

Castricum – Je komt haar tegen in allerlei toernooien als het om MTB-fietsen gaat, Femke Mossinkoff het talent voor de toekomst. Allereerst doet zij mee aan het drielandentoernooi tussen België, Duitsland en Nederland en zal ze meedoen aan het Nederlands kampioenschap in Spaarnwoude. In Nederland zijn drie Nations-wedstrijden. Femke is afkomstig uit Akersloot, waar toevallig ook Jako Langeveld van installatiebedrijf OIT woont.

Belgian Cycling, de KNWU en Radsport Verband organiseren in 2022 opnieuw de aansprekende XLC 3 Nations Cup. De cup bestaat uit acht wedstrijden, het maximum dat de UCI toestaat in een wedstrijdserie, in België, Nederland en Duitsland. Het doel van de XLC 3 Nations MTB Cup is om mountainbikers een platform te geven om te presteren op een niveau tussen de Nationale Races en de World Cups. Jong talent kan zich naar de top werken, tussendoor kunnen de wereldbeker pro’s meedoen om scherp te blijven en UCI-punten te verzamelen. De Cross Countryparcoursen zijn uitdagend en staan bekend om hun hindernissen en technische stukken. Daar is Femke dus aanwezig.

Het talent Femke Mossinkoff beperkt zich niet alleen tot MTB, alhoewel haar uitdaging ligt in het bereiken van de WK en Olympische Spelen. Tijdens de winterperiode is ze terug te vinden op natuurijs of op diverse kunstijsbanen bij het marathonschaatsen. Ook daar verkeert zij in de top en is zelfs opgemerkt door Irene Schouten als toekomstig toptalent. Voorlopig is zij qua MTB onder de pannen met bijstand van installatiebedrijf OIT uit Castricum, gespecialiseerd in zonnestroom en laadpalen.

Op de foto:
Jako Langeveld van OIT installateurs samen met Femke Mossinkoff. (Foto: Aart Tóth)