Oeloek met Droeftoeters én jonge Castricumse cabaretiers in Koningsduyn

Een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Ze blazen nog één keer hoog van de toren, voordat ze naar beneden struikelen. Theater Koningsduyn presenteert op vrijdag 19 januari de voorpremière van de hilarische voorstelling Droeftoeters, door theatergroep Oeloek. In het voorprogramma van deze voorstelling treden tussen 19.45 en 20.15 uur twee jonge Castricumse cabarettalenten op: Jeroen van Arkel (16) en Maurits Hazeleger (17).

De Amsterdamse theatergroep Oeloek bestaat uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij. Zij leerden elkaar kennen op De Theaterkade in Amsterdam, een opleiding tot uitvoerend zelfstandig theatermaker en bleken hetzelfde gevoel voor theater en humor te hebben. Met hun afstudeervoorstelling Psychose van de Lemming, vielen ze meteen in de prijzen en wonnen de Nestvaltournee.

In het voorprogramma geeft Maurits een voorproefje van de nieuwe voorstelling die hij aan het maken is met de titel ‘Het kan altijd erger’. Hij opent het voorprogramma met een komische rap en verklaart ‘waarom zijn ouders meer van zijn broer houden’. Jeroen sleept deze keer zijn broer Martijn van Arkel mee het podium op. Als ‘professoren’ analyseren ze samen het hilarische, menselijk gedrag. Jeroen staat al van jongs af aan op  het podium, deed mee aan veel talentjachten. Vorig jaar werd Jeroen met zijn stand-up comedian act vorig jaar tweede van Noord-Holland in de Kunstbende-voorrondes. Maurits was al een paar keer te zien op tv, onder andere in Comedy Kids en zelfs een rolletje in de TV-kantine. In 2016 speelde hij zijn eerste compleet eigen voorstelling (50 minuten) voor 200 man op het Clusius College en in 2017 hij werd tweede tijdens de eerste editie van Castricum Got Talent.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website www.geesterhage.nl/theater-koningsduyn. Het voorprogramma start om 19.45 uur, de hoofdvoorstelling om 20.15 uur. Foto: Scala Photography.