Nooit meer een onbezorgd leven voor Castricumse Nina (3)

CastricumSinds ruim een jaar is bekend dat 3-jarige  Nina uit Castricum een hersentumor heeft. Niemand, zelfs niet de beste professionals, weet hoe deze tijdbom verwijderd kan worden. Familie en vrienden zetten zich op zondag 7 juli tijdens Run for KiKa Alkmaar in en rennen mee voor meer onderzoek naar kinderkanker.

De hersentumor was voor het overgrote deel operatief verwijderd, totdat een paar maanden later de tumor terug bleek te zijn. Nina krijgt chemotherapie om het groeien te stoppen en moet tot aan haar puberteit behandeld worden. ,,Het  leven zal nooit meer onbezorgd zijn, want we weten niet wat de tumor gaat doen”, vertelt Nina’s moeder.

‘Loop  mee of geef geld’

Dex laat het er niet bij zitten en komt in actie voor zijn zusje tijdens Run for KiKa Alkmaar. Hij windt er geen  doekjes om, de boodschap is eenduidig: ,,Loop zondag 7 juli mee of geef geld voor KiKa.” Elke euro is er één! En voor Nina zou dat, over een paar jaar, de oplossing kunnen zijn om haar tumor definitief  te verwijderen.  

Run for KiKa is een hardloopevenement voor Stichting Kinderen Kankervrij, waarbij jij hét verschil maakt voor kinderen met kanker. Jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of het bedrijf: iedereen is welkom! Kies uit de afstanden 10, 5 of 1 kilometer KidsRun en beleef een unieke dag op zondag 7 juli. 

Inschrijven  voor Run for KiKa kan via www.runforkika.nl/inschrijven.  Het  sponsoren van team Nina kan via www.runforkika.nl/nina

Foto:

Nina met haar ouders en broertjes (foto: aangeleverd)