Nieuwe thriller van Frank van Zwol

Akersloot – Thrillerauteur Frank van Zwol publiceert een nieuwe titel in de Tom Brandt reeks: ‘Van de radar’. Deze keer stuurt de Akersloter auteur zijn geheim agent Tom Brandt naar Noorwegen om een vermiste cybersecurity-expert op te sporen. Dat die speurtocht niet bepaald gladjes verloopt laat zich raden. Tom is nog niet geland of hij ligt al in de clinch met de plaatselijke politie en de Amerikaanse geheime dienst NSA.

Zoals in al zijn boeken is het verhaal gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen. Ook ‘Van de radar’ bevat een sterk factionelement: De verdwijning van de prominente Nederlandse cybersecurity-expert Arjen Kamphuis, exact twee jaar geleden nabij Bodø in Noord-Noorwegen. De mysterieuze verdwijning van Kamphuis, die onder meer bevriend was met Julian Assange van Wikileaks en de Amerikaans klokkenluider Edward Snowden, is tot dusver onopgehelderd.

In ‘Van de radar’ kleurt Van Zwol in een fictief verhaal de mogelijke scenario’s in. Zoals altijd in zijn thrillers spelen de weerbarstige natuur en de avonturen van Tom Brandt een hoofdrol tegen een achtergrond van geopolitiek en internationale spionage. En net als in zijn eerdere thrillers heeft Van Zwol ter plaatse de nodige voetstappen in de bergen gezet om de setting levensecht neer te zetten. Een verhaal waarbij de rillingen over je rug lopen. In de Tom Brandt reeks verschenen eerder ‘Niemandsland’ en ‘Schokgolf’.

‘Van de radar’(ISBN 9789024580699) kost 20,99 euro en is te koop bij de boekhandel of via de website van de auteur: frankvanzwol.nl. Het is ook als e-book verkrijgbaar voor 12,99 euro.