Nico Dijkshoorn in Vredeburg


Op vrijdag 10 februari vanaf 20.00 uur is Nico Dijkshoorn gaast bij Limmen Cultuur. Een veelzijdige man die bekend is als dichter, schrijver, muzikant, theatermaker en columnist. Hij heeft teksten geschreven voor ‘Draadstaal’, ‘Dit was het nieuws’ en is ook huisdichter van ‘De wereld draait door’. Grappig, soms ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.

De poëzie van Dijkshoorn laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel. Behalve bij DWDD is Nico Dijkshoorn ook te lezen in De Volkskrant. Onder het pseudoniem P. Kouwes schreef hij een aantal dichtbundels.

Zijn boek ‘Dijkshoorn kijkt kunst’ werd een bestseller. Naast het schrijven speelt Nico Dijkshoorn ook gitaar. Hij stond met zijn band The Hank Five onder andere op Lowlands.

Maar nu is hij in Limmen, vertellend over zijn boeken, gedichten en belevenissen en praat hierover op zijn eigen wijze. Kijk voor meer informatie, prijzen en reserveringen op www.limmencultuur.nl of bel 072-5053274.