ligstoel

Neem deze tips mee voordat je begint met het inrichten van je tuin

PARTNERBIJDRAGE

Het maakt niet uit of je je tuin helemaal opnieuw inricht of slechts een paar wijzigingen aanbrengt, er zijn enkele belangrijke dingen waar je aan moet denken voordat je begint met plannen. Vroeger dachten mensen dat ze gewoon naar de winkel gingen en tuinspullen kochten terwijl ze door het gangpad liepen. Het is gemakkelijk om gewoon de planten uit te zoeken die je voor je tuin wilt, maar je moet eerst een plan maken, zodat je planten kunt kiezen die het goed zullen doen in het landschapsontwerp dat je in gedachten hebt. Een belangrijke overweging is de armaturen die je voor je tuin koopt. Welke armaturen je ook in je tuin plaatst, één ding moet altijd aanwezig zijn in alle tuinen, en dat is een ligstoel tuin.

Meer informatie over je tuin

Het is belangrijk om te weten wat voor klimaat je hebt, wat voor grond je hebt en hoe je land is aangelegd. Je moet onthouden dat er altijd andere regels zullen zijn als je op een warme of een koude plek woont. Als een deel van je tuin in de zon ligt en een ander deel in de schaduw, kan elk deel een andere mate van warmte of schaduw hebben. Het is dus belangrijk om te weten welke gebieden het meeste uit de zon halen en welke niet. Op deze manier kun je je tinten en planten strategisch plaatsen. Dit zal je ook helpen beslissen waar je je armaturen, zoals een tuinbank, plaatst.

Overweeg wie je tuin gebruikt

Voordat je begint met het ontwerpen van je tuin, moet je nadenken over wie je tuin gaat gebruiken en door je tuin gaat lopen. Kunnen jouw kinderen er ook in spelen? Heeft je huisdier kans om erin te graven? Als je dit in gedachten houdt, moet je plannen hoe je de tuin gaat inrichten, zodat verschillende delen voor verschillende dingen kunnen worden gebruikt. Je moet paden maken zodat mensen van de ene plaats naar de andere kunnen komen zonder je tuin planten en gazon te vernietigen. Bedenk ook hoeveel geld je hebt en hoeveel uur je kunt reserveren voor onderhoud. Je moet realistisch zijn in deze stap.

Probeer spaties te maken en ze te verbinden

Als je het meeste uit je tuin wilt halen, moet je je tuin zorgvuldig plannen zoals je elke andere kamer in je huis zou plannen. Om je perfecte tuin te maken, moet je plannen hoe en welke materialen je gaat gebruiken. Voordat je begint met ontwerpen, moet je nadenken over hoe mensen van de ene plaats naar de andere komen zonder je tuin te verpesten. Je moet nadenken over hoe je kinderen de tuin kunt laten verkennen zonder de tuin te schaden.