Nederlaag komt hard aan

Castricum – Trainer Charles Loots heeft tijdens de voorbespreking van de wedstrijd een mooie woordspeling bedacht. In de naam WV-HEDW staat bij deze club de letter W aan het einde voor winst. Dat wilde FCC graag in een V veranderen. De V van Verlies. Dat ging niet op. Er kan gezegd worden dat de wedstrijd met ruime cijfers verlies werd gespeeld. Thuis werd er nog gewonnen met 1-0, maar bij WV-HEDW werd verloren met 5-1. Na vijf minuten kreeg FC Castricum de eerste kans. Elario Zweet schoot net voor langs. Een paar minuten later, aan de andere kant een zuivere buitenspelgoal. Op zes meter rende deze speler van de thuisploeg op keeper Lars Beukers af en scoorde. 1-0. De vlagger gaf aan dat deze aanval toch echt buitenspel was, maar dat werd genegeerd door de goed fluitende scheids. Met een uitstekende snelle counter konden de Amsterdammers op 2-0 komen. Met deze uitslag werd de rust ingegaan. In de tweede helft namen de spelers van FCC wat meer risico. De Amsterdammers vielen regelmatig uitstekend aan, met snelle en vaardige spelers.  Ze maakten het de achterhoede knap lastig en dit liep zelfs uit naar 4-0. Tijdens een opleving schoot Carlo van FCC de bal er netjes in. Het werd 4-1. Even later lag de bal er aan de andere kant weer in, waardoor de eerder genoemde eindstand 5-1 werd en WV-HEDW verdiend had gewonnen. Foto: Hans de Koning.