Nazomeren in de Noord-Hollandse natuur? Vraag gratis natuurmagazine aan

Regio – Ieder kwartaal neemt Landschap Noord-Holland haar lezers mee op ontdekkingstocht door de provincie. In hét natuurmagazine van Noord-Holland biedt de natuurorganisatie de ideale mix van natuurverhalen, opvallende waarnemingen en allerlei feiten en weetjes over planten en dieren. Het magazine toont indrukwekkende natuurfoto’s en voor wie ontspanning zoekt: mooie fiets- en wandelroutes. Vier keer per jaar ontvangen 33.000 donateurs deze Noord-Hollandse productie. Al meer dan 40 jaar. Vanaf eind augustus is er weer een nieuwe uitgave beschikbaar. Iedereen die nog geen donateur is van Landschap Noord-Holland kan een gratis proefexemplaar van het magazine opvragen via de website  www.landschapnoordholland.nl/magazine.

In iedere uitgave van het natuurmagazine staat een gebied van Landschap Noord-Holland centraal. Deze keer krijgt de Eilandspolder de hoofdrol. Het gekke is: maar weinig Noord-Hollanders kennen dit gebied vlakbij Alkmaar. Het is een oase van rust en je kunt er volop genieten van boerennatuur. In de zomer begeef je je in een prachtige polderjungle met ruisende rietkragen en water- en oeverplanten. In het najaar zie je er vooral hoe goudplevieren en watersnippen er hun toevlucht zoeken. Je kunt er mee op vaarexcursie of gaat zelf op pad met de uitneembare fiets- en wandelroute in het magazine.

Wat is er nog meer in het magazine lezen?
De zomer is bijna op zijn einde en de herfst komt er al voorzichtig aan. Een perfect moment voor een verhaal over bessen en zaden. In de herfst genieten de dieren met volle teugen van de overvloed die de natuur hen biedt. Liever iets lezen over geschiedenis? Cultuurhistorie komt ook aan bod. Deze keer in de vorm van een artikel over Fort Zuidwijkermeer aan het Noordzeekanaal en de nieuwe bestemming die dit fort uit de Stelling van Amsterdam binnenkort krijgt.

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan mag je de waarnemingen van de boswachters in hun eigen natuurgebieden niet missen. Daar zitten hele bijzondere soorten bij. In een artikel over de duinen in de Noordwest Natuurkern bij Bloemendaal vertellen de boswachters van PWN hoe deze imposante stuifduinen zijn ontstaan. En vrijwilligers laten zien hoe zij meewerken aan onderzoek naar de raadselachtige ruige dwergvleermuis. In een portret van de ree vertelt boswachter Jeroen Engelhart waarom dit prachtige, schuwe dier zijn favoriete soort is. (Foto: aangeleverd)