Natuurwerkdag in de tuin van kapitein Rommel

Castricum – Belangstellenden kunnen op zaterdag 4 november van 10.00 tot 15.00 uur weer meedoen aan de landelijke Natuurwerkdag in de tuin van kapitein Rommel. Er is weer volop snoei- en ander onderhoudswerk, zoals het verwijderen van waterplanten.

Workshop egelhuis maken

Voor egelliefhebbers (kinderen vanaf circa 8 jaar en volwassenen) wordt tijdens de Natuurwerkdag van 10.30 tot 13.00 uur een workshop ‘Help de Egel’ gegeven. Wie houdt er niet van de kleine stekelige scharrelaar? Wist je dat de egel ’s nachts kilometers tuinen afstruint op zoek naar een lekker hapje? Voor jou ook nuttig, want hij verorbert in één nacht tot wel veertig slakken, naast rupsen, kevers en andere insecten. In de minilezing krijgt je meer informatie over de leefomgeving van de egel en hoe wij de egel in Castricum kunnen helpen. In de workshop ga je een egelhuisje (foto) timmeren waarin de egel kan overwinteren en je maakt een voederstation. Neem je zelf een hamer mee? De overige materialen zijn aanwezig.

Aanmelden

Deelnemers dienen zich vooraf via www.natuurwerkdag.nl/klussen/tuin-van-kapitein-rommel aan te melden. (Foto: Yvette Klein Overheem)