Naar het dak van Afrika voor het goede doel

Van 24 februari tot en met 6 maart 2018 gaat een groep deelnemers aan de Kilimanjaro Charity Climb de uitdaging aan om de top van Mount Kilimanjaro in Tanzania te bereiken. Mount Kilimanjaro is met 5.895 meter hoogte de hoogste berg van Afrika en wordt daarom ook wel ‘het dak van Afrika’ genoemd. De deelnemers gaan deze uitdaging echter niet alleen aan voor zichzelf. Met de beklimming ondersteunen zij tevens een goed doel. Anita Mooij, opgegroeid in Limmen doet ook mee aan de expeditie.

De Kilimanjaro Charity Climb is een initiatief van Doingoood. Doingoood ondersteunt projecten in oost Afrika op gebied van onderwijs, gezondheidszorg, crisisopvang en maatschappelijke projecten. Elke deelnemer zet zich in om 2.500 euro te werven aan sponsorgeld. ,,Het sportieve avontuur, maar vooral ook proberen om met elkaar zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de mooie goede doelen is voor mij de reden om mee te doen met de beklimming van de Kilimanjaro”, zegt zij. Een dergelijke expeditie vergt natuurlijk ook een goede voorbereiding.

,,Ik loop veel hard, doe krachttraining in de sportschool en ben sinds kort begonnen met wandelen wat toch iets heel anders is dan hardlopen. Ook zoek ik actief ervaren klimmers op voor tips en ervaringen, wat fijn is voor een debutant zoals ik”, aldus Anita.

Anita is druk bezig met de sponsorwerving voor de expeditie. Hierbij benadert zij zowel bedrijven als particulieren. Zij organiseert bijvoorbeeld speciale diners waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de projecten in Kenia en Malawi.

Voor bedrijven is er een aantal verschillende sponsorpakketten beschikbaar waarbij de sponsor een vermelding krijgt met de bedrijfsnaam, de website en/of het bedrijfslogo. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Anita Mooij via 0651887122 of anita_mooij_1978@hotmail.com De expeditie is te volgen op http://kcc18.reismee.nl.