Muziek met een verhaal: Experience Klassiek

Castricum – Op 2 oktober om 14.00 uur start in theater Koningsduyn een nieuwe serie klassieke concerten. Het wordt een bijzondere serie met superartiesten die je normaal alleen in het Concertgebouw in Amsterdam kunt zien. Onder de noemer Experience Klassiek worden klassieke stukken gecombineerd met verhalen. Ook worden kleine verassingen aan de optredens toegevoegd om de muziek nog beter te beleven. Er zullen vier concerten per jaar gegeven worden, inclusief een gratis toegankelijk kinderconcert en een masterclass aan een jong talent.

 Ruben Plazier is de initiator van de reeks concerten. Hij groeide op in Dordrecht en vertrok vervolgens maar Parijs om daar piano te studeren. Aan het conservatorium Afred Cortot haalde hij zijn diplôme supérieur d’exécution met unanimiteit en zijn diplôme supérieur concertiste. Dat Ruben de concertserie in Castricum start, is geen toeval. Hij kent de gemeente goed, omdat hij er vaak op familiebezoek kwam. Voor de nieuwe concertserie neemt hij zijn muzikale vrienden met internationale allure mee. Het zijn muzikanten die hij heeft leren kennen tijdens zijn vele concertreizen in het buitenland.

Pianist Ruben Plazier.

Zo komt in december de Amerikaanse violiste Karen Su naar Castricum. In februari is zij ook van de partij, samen met de Belgische cellist Luc Tooten. In april staat de Belgische pianist Stéphane de May op het programma. Meer informatie over de concertserie is op www.experienceklassiek.nl te vinden. (Foto’s: aangeleverd)