Musical ‘Maria, de kracht van een Verhaal’ in Castricum

Bijna iedereen kent het kerstverhaal met Maria als de serene moeder die toekijkt hoe haar pasgeboren zoon Jezus door herders en koningen wordt aanbeden. Maar Maria was veel meer. Zij was ook een onzeker jong meisje dat ongewenst zwanger werd, en erger nog, van een ander dan haar eigen verloofde. Ook was zij een vertwijfelde moeder die moest aanzien hoe haar zoon vernederd werd en ter dood werd gebracht. Ze werd zelfs uiteindelijk een invloedrijke dame die nog ver na haar dood regelmatig verscheen, vooral aan kinderen, en die met haar voorspraak bij God je tegen onheil kon beschermen.
In de musical ‘Maria, de kracht van een Verhaal’ komt Maria in spannende scènes en aangrijpende liedjes tot leven. Haar verhaal wordt verweven met de levensverhalen van een groep mensen die vergelijkbare dingen beleven en hebben meegemaakt als Maria. Daarin komen de belangrijkste emoties van het leven aan bod: verdriet, jaloezie, twijfel, angst, maar ook blijdschap, hoop en liefde. Maria komt zo ongekend en heel dichtbij.
De musical is geschreven door Gerard van Midden, met muziek van Gerard van Amstel en is bewerkt door Corrie de Geeter en Marianne Beitler.
De musical zal worden uitgevoerd door de musicalgroep van ‘De Witte Duif’ onder leiding van Marianne Beitler. De uitvoeringen zijn op zaterdagavond 30 maart om 20.00 uur en zondagmiddag 31 maart om 15.00 uur in de Maranathakerk in Castricum. Kaartjes kosten € 8,- voor volwassen en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar. Deze prijs is inclusief een drankje in de pauze. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Laan. Kaarten reserveren kan bij Angelie Graumans, emailadres: amg.graumans@ziggo.nl. De kaartjes liggen dan een half uur voor aanvang bij de ingang van de kerk voor u klaar. (Foto: aangeleverd)