Mull verlaat pand Dorpsstraat

Castricum – We hoeven niemand uit te leggen dat het pand van Mull in de Dorpsstraat 46-48 een oogappel voor het Dorpshart is. Prachtige locatie, prima onderhouden, kortom een blikvanger met zicht op het Dorpsplein. Voorheen een supermarkt van Simon de Wit vanaf 1974 en na moeilijkheden bij Simon werd het Super de Boer tot 2007. Dat was na een gigantische verbouwing dat Mull zijn intrek nam in het pand met als eigenaar Marco van Hall, die de zaak van Jan Mul had overgenomen. De vader van Jan Mul was in 1939 begonnen en Jan en Ans Mul gaven in 1998 het stokje over aan Marco, die op zijn beurt in 2007 verhuisde naar de huidige locatie. Nu staat het pand te koop en verlangt naar een nieuwe eigenaar, waarna Mull verhuist naar de nieuwe locatie.

Door Aart Tóth

Intussen is er nogal wat veranderd in het dorpshart van Castricum. Een nieuw Bakkerspleintje, andere winkels in de Burgemeester Mooijstraat en ook een ander patroon van winkelend publiek. De kleinschaligheid paste meer bij het dorpshart van nu. Klanten zochten meer de knusheid van een winkel met persoonlijke, vakkundige bediening en advies. Daar gaat Marco van Hall op inspelen, naar verwachting in 2022. Mull neemt dan met hetzelfde assortiment intrek in een kleiner pand. ,,Waar dit is blijft even een verrassing, maar in ieder geval in het dorpshart van Castricum”, volgens Marco, met aanvullend: ,,Met deze verhuizing zijn we beter voorbereid op de toekomst, wat intiemer en meer passend bij het dorp.” Het blijkt niets te maken hebben met de COVID-problemen, want klanten weten Mull op verschillende manieren te vinden. Daarbij blijken de ‘Jan mannenmode’ winkels in de Burgemeester Mooijstraat en De Laat in Alkmaar een succes en zorgen voor prima aanvulling in de mannenmodebranche. Mull blijft ook in de toekomst man-/vrouwmode en schoenen verkopen.

Het pand Dorpsstraat 46-48 zal dus een nieuwe bestemming krijgen, die kan variëren van horeca, E-Bikeshop, meubelwinkel tot aan een winkel van ‘ ………. ‘, waar veelal om gevraagd wordt.