MS Fonds zoekt collectanten in Castricum

Castricum – Van 16 tot en met 21 november vindt de landelijke collecte van het Nationaal MS Fonds plaats. De organisatie is hard op zoek naar collectanten in de gemeente Castricum. Voor de strijd tegen de ziekte multiple sclerose (MS) is veel geld nodig.

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar.

Onderzoek hard nodig

Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de collecte in innovatieve onderzoeken naar MS. Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen moesten fondsenwervende evenementen uitgesteld of afgelast worden. Daardoor loopt de organisatie inkomsten mis. Maar onderzoek naar MS moet doorgaan. Het Nationaal MS Fonds vraagt iedereen, die in de collecteperiode twee uurtjes tijd kan missen, om te helpen met collecteren. Meer informatie is op www.nationaalmsfonds.nl/collecteren te vinden. Hier kunnen nieuwe collectanten zich direct aanmelden.